Naslovna b4b Zagreb English
Novosti
O nama
Reference - korisnici
Industrijska rešenja
Zaposlenje
Kontakt
b4b projekti: SAP po meri korisnika
I pored raznovrsnih industrijskih grana i delatnosti naših korisnika, projekti b4b imaju dosta toga zajedničkog: ispunili su predviđene obime i kvalitet, prelazak u produkcijiski rad je bio u skladu sa planovima i uklopili su se u predviđene budžete. Kroz ovakav pristup se potvrđuje da su naši projekti - uspesi naših korisnika.
Naših projekata je mnogo (više od 70 realizovanih), a ovom prilikom ukratko predstavljamo samo neke od njih.


Alkaoid AD
Prvi makedonski b4b projekat vezan je uz jednu od najznačajnih regionalnih faramaceutskih kuća - Alkaloid iz Skoplja. SAP projektom su interisane aktivnosti proizvodnje, kontrole kvaliteta, upravljanja materijalima i prodaje, a uz b4b know-how i dodatne razvoje obezbeđena je primena finansijskih funkcionalnosti u skladu sa lokalnim zakonima i poslovnom praksom. Integracija poslovanja sa predstavništvima Alkaloida širom Sveta obezbeđena je kroz funkcionalnosti finansijske konsolidacije.ZDRAVLJE - ACTAVIS COMPANY
Projekat implementacije SAP u leskovačkom Zdravlju je obezbedio ovoj farmaceutskoj kući integraciju ukupnog poslovanja i unapređenje poslovne prakse. Projektom su obuhvaćene funkcionalnosti nabavke, magacinskog poslovanja, prodaje, proizvodnje, upravljanja kvalitetom, finansijskog računovodstva i kontrolniga. Kompanija Actavis, jedna od 5 vodećih faramaceutskih kuća u Svetu, odabrao je svoju članicu Zdravlje u Leskovcu za prvi SAP projekat u grupi, a b4b za partnera u ovom poslu. Ispunjenje predviđenih rokova, obima i uklapanje u planirani budžet, potvrdilo je partnerske odnose koji su krunisani nastavkom saradnje.PODRAVKA
Jedan od prvih b4b projekata je ujedno i jedan od najznac(ajnih SAP projekata u regionu. Podravka, internacionalna kompanija sa sedištem u Koprivnici, odavno je prepoznatljiv brend na prostorima bivše Jugoslavije, a poslednjih godina zauzela je i svoje mesto na svetskom tržištu.
Projekat u Podravci obuhvatio je više pravnih lica i paletu funkcionalnosti koja je praktic(no pokrila sve segmente poslovanja. Tokom 9 godina primene SAP rešenja, Podravka je u b4b pronašla pouzdanog partnera sa kojim rešava izazove organizacionih izmena, tržišnih zahteva i stalnog razvoja.ADRIS GRUPA d.d.
U projektnom timu za uvođenje SAP sistema u Adris grupu učestvovalo je više od 100 ljudi, a implementacija je izvedena na 10 lokacija unutar Republike Hrvatske, u trajanju od 19 mjeseci. Vrednost celog projekta implementacije procenjuje se na više od tri miliona eura. SAP rešenje je implementirano u ukupno 5 preduzeća ovog koncerna: Adris d.d., Rovinj, TDR d.d., Rovinj, Istragrafika d.d, Rovinj, Hrvatski duhani d.d., Virovitica, Adria Resorts d.o.o., Rovinj, i to za sledeće vrste proizvodnje: primarna proizvodnja duvana, proizvodnja duvanskih proizvoda, kao i proizvodnja ambalaže i štampanog materijala.TELEKOM CRNE GORE & MONET
Telekom Crne Gore, sa sedištem u Podgorici, vodeći je operater na području fiksne telefonije u Crnoj Gori, a Monet je vodeći mobilni operater. Kroz uvođenje SAP sistema kompanija je dobila na transparentnosti poslovanja i mogućnosti planiranja i kontrole poslovanja i upravljanja. Projektom je stvorena i crnogorska verzija: rešenja i modifikacije standarnog sistema prilagođene su zakonima i poslovnoj praksi Crne Gore.ELKA d.d.
Vodeća firma za proizvodnju kablova na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, sa 700 zaposlenih i godišnjim prihodom od 60 miliona eura.
Strateški cilj uvođenja SAP sistema je kvalitetnije upravljanje informacijama radi zadržavanja vodeće uloge na navedenim, te proširivanja poslovanja na zapadna i druga tržišta.
Projekat implementacije SAP rešenja uključuje korišćenje mySAP Business Suite rešenja, te rešenja IS-DIMP (industry solution for discrete industry and mill products) koje će u potpunosti unaprediti specifičnu industrijsku praksu Elke.Kontakt
Arhiva vesti
Početna stranica