Naslovna b4b Zagreb English
Novosti
O nama
Reference - korisnici
Industrijska rešenja
Zaposlenje
Kontakt
Podrška
b4b implementirao SAP sistem u Zdravlje Actavis company, Leskovac
Firma b4b 05. juna 2006. uvela je SAP u fazu produkcije u preduzeće Zdravlje Actavis iz Leskovca, u sastavu Actavis Group hf sa Islanda, jednu od vodećih farmaceutskih kompanija u SiCG. Produkcija je počela prema planu i u toku je postprodukcijska podrška.

Na projektu su učestvovali konsultanti b4b-a iz Beograda, Zagreba i Novog Sada. Implementirani su moduli: FI (Financial Accounting), CO (Controlling), MM (Material Management), WM (Warehouse Management), SD (Sales and Distribution), PP (Production Planning) i QM (Quality Management).


Tim stručnjaka b4b-a implementacijom SAP-a omogućio je Zdravlju Actavis da kroz uvođenje najbolje svetske poslovne prakse modelira svoje poslovne procese prema svetskim standardima i zahtevima korporacije.

Istovremeno sa implementacijom rađena je i validacija uvođenja i prilagođenja SAP-a. Validaciju sistema vodio je i uspešno završio validacioni partner Actavisa, konsultantska kuća Arbour Group.

Implementacija SAP-a je jedna od aktivnosti koje vode uvođenju evropskih standarda u proizvodnji, čime će Zdravlje Actavis do 2007. godine ispuniti sve uslove za postizanje GMP certifikata (Good Manufacturing practice) i time otvori put svojim proizvodima na zahtevno evropsko tržište.

Uvođenje SAP rešenja u Zdravlje Actavis je još jedan u nizu projekata koji je b4b realizovao na tržištu regije, te nakon Plive, Belupa i Bosnalijeka, četvrti veliki projekt na području farmaceutike u regiji.


Zdravlje Actavis
Farmaceutsko hemijska industrija Zdravlje AD, od početka 2003. godine u sastavu Grupe Actavis, osnovana je 1953. godine i od tada beleži značajan razvoj, te danas zapošljava 1300 radnika većinom visoke stručne spreme. Zdravlje je treći proizvođač lekova u Srbiji, s trenutno oko 180 registrovanih farmaceutskih preparata. Najvažnija delatnost kompanije je proizvodnja humanih lekova koja čini 80% proizvodnog programa.
Kompanija ACTAVIS, u čijem sastavu posluje ZDRAVLJE, multinacionalna je kompanija koja zauzima značajno mesto na svetskom tržištu generičkih lekova, a cilj joj je da postane svetski lider na ovom području. Kompanija ACTAVIS posluje u 28 zemalja na svih pet kontinenata.

Kontakt
Arhiva vesti
Početna stranica