Naslovna b4b Zagreb English
Novosti
O nama
Reference - korisnici
Industrijska rešenja
Zaposlenje
Kontakt
Podrška
b4b započeo projekat implementacije SAP sistema u Zdravlju Actavis
Regionalni lider u SAP konsaltingu, firma b4b, potpisala je 11. jula 2005. Ugovor o konsultanskim uslugama sa Zdravljem Actavis iz Leskovca, u sastavu Actavis Group hf sa Islanda, jednom od vodećih farmaceutskih kompanija u SiCG.

Na projektu, koji je započeo samo dva dana nakon potpisivanja Ugovora, učestvovaće konsultanti b4b-a iz Zagreba i Novog Sada. Implementiraće se moduli: FI (Financial Accounting), CO (Controlling), MM (Material Management), SD (Sales and Distribution), PP (Production Planning) i QM (Quality Management).

Planirani početak produkcije je jun 2006. godine.


Tim stručnjaka b4b-a omogućiće Zdravlju Actavis da kroz uvođenje najbolje svetske poslovne prakse modelira svoje poslovne procese prema svetskim standardima, te pružiti maksimalnu podršku u poslovnoj reorganizaciji za optimalnu funkcionalnost SAP sistema.

Zdravlju Actavis ovo je trenutno najvažniji investicioni projekat, koji će zasigurno dodatno unaprediti nivo poslovanja, kvalitet proizvodnje, te omogućiti ostvarenje strateških ciljeva firme kako na domaćem tako i na stranim tržištima.

Implementacija SAP-a je jedna od aktivnosti koje vode uvođenju evropskih standarda u proizvodnji, čime će Zdravlje Actavis do 2007. godine ispuniti sve uslove za postizanje GMP certifikata (Good Manufacturing practice) i time otvori put svojim proizvodima na zahtevno evropsko tržište.

Uvođenje SAP rešenja u Zdravlje Actavis je još jedan u nizu projekata koji je b4b realizovao na tržištu regije, te nakon Plive, Belupa i Bosnalijeka, četvrti veliki projekat na području farmaceutike u regiji.Zdravlje Actavis
Farmaceutsko hemijska industrija Zdravlje AD, od početka 2003. godine u sastavu Grupe Actavis, osnovana je 1953. godine i od tada beleži značajan razvoj, te danas zapošljava 1300 radnika većinom visoke obrazovne strukture. Zdravlje je treći proizvođač lekova u Srbiji, s trenutno oko 180 registrovanih farmaceutskih preparata. Najvažnija delatnost kompanije je proizvodnja humanih lekova koja čini 80% proizvodnog programa.
Kompanija ACTAVIS, u čijem sastavu posluje ZDRAVLJE, multinacionalna je kompanija koja zauzima značajno mjesto na svetskom tržištu generičkih lijekova, a cilj joj je da postane svetski lider u ovom području. Kompanija ACTAVIS posluje u 28 zemalja na svih pet kontinenata.
Kontakt
Arhiva vesti
Početna stranica