Naslovna b4b Zagreb English
Novosti
O nama
Reference - korisnici
Industrijska rešenja
Zaposlenje
Kontakt
Podrška
b4b implementirao SAP rešenje u Apatinskoj pivari
Apatin, 16. maj 2006., Regionalni lider u SAP konsaltingu, firma b4b, uspešno je implementirala SAP rešenje u Apatinskoj pivari, najvećoj pivari na području Srbije i Crne Gore. Od 2003. Apatinska pivara posluje u okviru kompanije InBev.

InBev je kompanija osnovana u Belgiji, čija tradicija datira još od 1366. Danas InBev zauzima vodeće pozicije na 20 ključnih tržišta u Evropi, Americi i Aziji i svetski je lider u proizvodnji piva, sa učešćem od 14% na svetskom tržištu. Opredeljenost Apatinske pivare za SAP softverska rešenja predstavlja logičan sled događaja - već više od jedne decenije, InBev koristi SAP softverska rešenja.

Projekat implementacije u Apatinskoj pivari započet je 22. novembra 2005. i zajedno sa post-produkcijskim održavanjem trajao je 6 meseci. Izvršena je analiza postojećih poslovnih procesa a zatim i njihovo modelovanje i standardizacija.

Implementirani su finansijski moduli i to u okviru FI modula glavna knjiga (FI-GL) te analitika računa kupaca i dobavljača (FI-AR/AP). U kontrolingu su implemetirani računovodstvo mesta troška (CO-CCA), interni nalozi (CO-OM), analiza profitabilnosti (CO-PA) i računovodstvo profitnih centara (CO-PCA). Nadalje, SAP sistem je interface-ima povezan sa logističkim aplikacijama. Efikasno poslovanje moguće je jedino ako su informacije lako dostupne zaposlenima, i ako su maksimalno ažurne. Upravo to je ono što je postignuto ovim projektom. Modul kontrolinga obezbeđuje praćenje i analizu troškova i prihoda unutar svake organizacione jedinice. Obezbeđeno je brzo i efikasno generisanje raznih vrsta finansijskih izveštaja, kako eksternih tako i internih. Podaci prikazani u izveštajima su aktuelni, i u potpunosti odražavaju pravo stanje poslovanja.

Pored implementacije, izvršena je i obuka ključnih korisnika. Softver je sada u fazi operativnog korišćenja

Novo softversko rešenje obezbeđuje veću povezanost segmenata poslovanja, integrisanje procesa i informacija, što kao krajnji rezultat daje unapređenje proizvodnje i podizanje nivoa poslovanja na viši nivo.

Ovo nije prvi projekat te vrste koji je konsultantska firma b4b realizovala. Iskustvo iz projekta realizovanog u Zagrebačkoj pivari doprinelo je uspehu projekta u Apatinskoj pivari.
Kontakt
Arhiva vesti
Početna stranica