Naslovna b4b Zagreb English
Novosti
O nama
Reference - korisnici
Industrijska rešenja
Zaposlenje
Kontakt
Podrška
b4b završio prvu fazu uvođenja SAP-a u Bosnalijek
Projekat implementacije SAP rešenja u najvećem BH proizvođaču lekova - sarajevskom Bosnalijeku, uspešno je završio svoju prvu fazu i ušao u proces operativnog korišćenja.
Implementirani su moduli: FI, CO, PP, MM, SD, WM, IM I QM, deo HR-a i deo PM-a.
Produkcija prve faze bila je 9. januara 2005. godine, što se poklopilo sa obeležavanjem 55 godišnjice Bosnalijeka.
Uvođenjem SAP-a Bosnalijek je ostvario integraciju poslovnih funkcionalosti, te veću povezanost među pojedinim segmentima poslovanja, posebno u pogledu kontrole kvaliteta, koja do sada nije bila informatizovana.


Celokupan proizvodno-logistički proces od sada je podržan SAP sistemom, koji s drugim poslovnim procesima čini deo integrisanog sistema. Time će Bosnalijek ostvariti potpunu automatizaciju poslovnih funkcija kroz informatičku podršku planiranju, strateškom upravljanju procesima i ukupnom unapredjenju poslovanja.

Projekat, koji je započeo 2004. godine, ovim ulazi u drugu fazu koja će trajati sledećih 6 mjeseci, a značiće nadopunjavanje i produbljivanje već uvedenih SAP funkcionalnosti, te uvođenje PS-a i CM-a.

Konsultanti i management b4b-a ostvarili su izuzetnu saradnju sa korisnicima iz Bosnalijeka, koja je rezultovala visokim nivoom ocene celokupnog procesa implementacije. Uvođenjem SAP-a Bosnalijek će se lakše pozicionirati u realizaciji strateškog cilja usmerenog prema kvalitetu proizvoda i zadovoljavanju potreba krajnjih korisnika na globalnom tržištu.

Kontakt
Arhiva vesti
Početna stranica