Naslovna b4b Zagreb English
Novosti
O nama
Reference - korisnici
Industrijska rešenja
Zaposlenje
Kontakt
Podrška
Uvođenje SAP sistema u L'Oréal u Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Sloveniji

Kompanija L'Oréal, jedan od vodećih proizvođača kozmetike, sa portfoliom u kome se nalazi 26 najpoznatijih i najprestižnijih brendova kao što su Lancôme, Helena Rubinstein, Cacharel, Garnier i Maybelline, izabrala je B4B za lokalnog partnera za implementaciju SAP-a u četiri zemlje – Srbija, Hrvatska, Bugarska i Slovenija. Projekat je započeo u julu 2013. Godine, a produkcija SAP sistema je planirana za mart 2014. godine.

Više
Uvođenje SAP sistema u "Uljarice-Bačka"

Kompanija “Uljarice-Bačka”, iz Novog Sada od februara 2013 nalazi se u produkcionom radu. Implementirani su sledeći SAP moduli: prodaja i distribucija, nabavka i magacinsko poslovanje, finansije i upravljačko računovodstvo.

Više
SAP ERP sistem u RTS-u

Radio Televizija Srbije je u sprovedenom otvorenom postupku javne nabavke velike vrednosti poslove konsultantskih usluga podrške, optimizacije i redizajniranja SAP ERP sistema poverila B4B-u.

Više
Saradnja sa Bonafarm-om

Bonafarm grupa iz Mađarske koja ima šest hiljada zaposlenih i sedam kompanija iz agrobiznisa, za implementaciju SAP sistema u svoju srpsku kompaniju “Mlekara Leskovac” odabrala je B4B. Projekat je započeo u aprilu 2013. godine.

Više
Projekat ActSAP

Nakon izuzetnih rezultata na projektu implementacije SAP rešenja u firmi Zdravlje Actavis u Leskovcu, kompanija Actavis je nastavila saradanju sa b4b i na projektu u beogradskom Actavis d.o.o.

Više
SAP u kompaniji "Peštan"

Srpski lider u proizvodnji cevi i fitinga od PVC, polipropilena i polietilena, kompanija "Peštan" u saradnji sa konsultantskom kućom b4b započela je projekat implementacije SAP rešenja. Projekat "PeštanSAP" obuhvata funkcionalnosti planiranja i praćenja proizvodnje, nabavke, magacinskog poslovanja, prodaje, finansija i kontrolinga, a produkcija je planirana sredinom 2010. godine.

Više
MSK u produkciji

Metanolsko-sirćetni kompleks i b4b uspešno su završili implementaciju SAP funkcionalnosti i potpisivanjem primopredajnog dokumenta novi korisnici su uvedeni u svetsku SAP zajednicu. Obim projekta je obuhvatio funkcionalnosti finansija, prodaje i distribucije, kontrolinga, magacinskog poslovanja i nabavke i planiranja i praćenja proizvodnje.

Više
SAP World Tour 09 u Beogradu

“Strategies for Success in the New Reality” tema je konferencije SAP World Tour 09 koju u Beogradu početkom juna organizuje kompanija SAP. Konferencija je posvećena strategijama koje domaće kompanije mogu da iskoriste da bi se prilagodile aktuelnoj ekonomskoj situaciji, da bi opstale i spremno dočekale poboljšanje poslovne klime i novi ekonomski zamah.

Više
Delta M Grupa: Upravljanje ljudskim kapitalom u produkciji

Projekat uvođenja prve faze SAP HCM (Human Capital Management) modula u grupaciji DELTA M Grupa uspešno je i u roku kompletiran. Ovim projektom obuhvaćeno je 60 kompanija DELTA M Grupe i DELTA Holdinga sa preko 15.000 zaposlenih, u kojima su implementirane sledeće SAP funkcionalnosti tj. moduli: Organizaciono upravljanje, Kadrovska administracija i Upravljanje vremenom.

Više
Delta: SAP Konsolidacija

Početak 2009. godine u Delta Holdingu obeležio je i početak implementacije SAP funkcionalnosti za finansijsku konsolidaciju.

Više
Apatinska i Nikšićka pivara u SAP projektu

Saradnja b4b i kompanije Anheuser - Busch InBev se nastavila i tokom 2008. godine kroz projekat implementacije SAP rešenja u Apatinskoj i Nikšićkoj pivari. APANIK je radni naziv ovog kompleksnog i obimnog projekta koji je obuhvatio sve ključne oblasti poslovanja, a produktivni rad je planiran za kraj proleća 2009. godine.

Više
SAP akademije uz b4b

SAP West Balkans je ove jeseni organizovao edukaciju iz oblasti finansija i kontrolinga u formi SAP akademija. Poverenje za realizaciju ovog posla je ukazano konsultantima iz b4b. Naša četiri predavača zajedno sa polaznicima iz čitave Srbije proučavaju teme poznate pod oznakama TFIN20, TFIN22, TFIN50 i TFIN52.

Više
Zdravlje Actavis: HR u produkciji

Početak leta 2008. godine u kompaniji Zdravlje Actavis u znaku je kompletiranja još jednog velikog projekta u saradnji sa b4b i početka produktivnog rada svih dogovorenih SAP HR funkcionalnosti. Širok spektar funkcionalnosti (kadrovska administracija, organizaciono upravljanje, upravljanje vremenom, razvoj kadrova, upravljanje obukom i događajima...) usaglašenih prema EU-cGMP zahtevima obezbeđuju menadžmentu i zaposlenima pouzdan sistem sa brojnim novim mogućnostima, a sve u cilju daljeg unapređenja poslovanja.

Više
Tarkett i b4b započeli saradnju

Srpski pionir u primeni SAP rešenja Tarkett i regionalni lider u SAP konsaltingu b4b započeli su saradnju na projektu implementacije modula za održavanje pogona – PM (Plant Maintenance).

Više
Standardni SAP kursevi za korisnike u Delti

U Delta holdingu je kao strateško opredeljenje za poslovne informacione sisteme izabran SAP.
Prvi korak ka uspostavljanju SAP rešenja kao opšteg standarda su implementacije koje se već realizuju sa timom konsultanata iz b4b i koje se prilika da se korisnici u Delti upoznaju sa SAP okruženjem i mogućnostima.

Više
Završena prva faza HR projekta u Zdravlju

U kompaniji Zdravlje AD Actavis uspešno je završena prva faza projekta implementacije modula ljudskih resursa, kojom su obuhvaćene sledeće komponente: kadrovska administracija, organizaciono upravljanje, administracija vremenskih podataka, kvalifikacije i zahtevi kao deo razvoja kadrova i upravljanje obukom i događajima.

Više
Novi sertifikati u b4b Srbija

Oblast upravljanja ljudskim kapitalom predstavlja izuzetno značajan deo implementacije SAP rešenja. Iskustvo i znanje naših konsultanata u ovoj oblasti potvrđeno je i novim SAP sertifikatom “Solution Consultant Human Resources - Management & Administration”.

Više
b4b uspešno završio projekat obuke krajnjih korisnika NIS-a

Prve nedelje juna održana je obuka krajnjih korisnika za CO, čime je završen projekat obuke više od 400 krajnjih korisnika NIS-a za rad u modulima FI i CO.

Više
Delta i b4b započeli saradnju

Delta Holding, jedan od vodećih poslovnih sistema u Srbiji, za partnera u poslu implementacije integrisanog informacionog sistema SAP u svoje poslovne strukture izabrao je kompaniju b4b. Primenom SAP sistema biće omogućeno efikasnije poslovanje.

Više
Alkaloid run SAP

Živko Mukaetov, direktor kompanije Alkaoid AD, objavio je na konferenciji za novinare početak rada na SAP sistemu i simbolično snimio prvi dokument.

Više
b4b uspešno završio sertifikaciju sistema upravljanja kvalitetom prema zahtevima norme ISO 9001:2000

Ono što smo mi u b4b-u znali, ali nismo imali formalan dokaz, potvrđeno je krajem prošle nedelje. Tokom dvanaest godina postojanja, interne poslovne procedure u b4b-u organizovane su vrlo kvalitetno, a u poslednjih osam meseci u okviru projekta uvođenja sistema upravljanja kvalitetom te procedure dodatno su podešene i dokumentovane.

Više
Implementacija HR-a u Zdravlju

B4B i kompanija Zdravlje AD Actavis su uspešno sarađivali na projektu implementacije funkcionalnosti koje predstavljaju CORE biznis ove kompanije. Na obostrano zadovoljstvo saradnja se nastavila sa ovim projektom implementacije modula ljudskih reesursa, koji je još jedna potvrda obostrano uspešne saradnje.

Više
b4b uvodi mySAP ERP u Konzum

U ponedeljak 15. januara u Konzumu d.d. započeo je projekat uvođenja poslovno informacionog sistema mySAP ERP. Projekat koji će trajati 12 meseci biće realizovan u saradnji s konsultanskom kućom b4b. Tokom projekta implementiraće se funkcionalnosti finansijskog računovodstva, trezora, kontrolinga, konsolidacije, upravljanja putovanjima kao i intefejsi prema postojećim logističkim sistemima u Konzumu.

Više
NIS angažovao b4b za posao edukacije krajnjih SAP korisnika u NIS-u

10.04.2007. god. Generalni direktor NIS -a i Direktor b4b -a potpisali su ugovor o konsultantskim uslugama za SAP edukaciju krajnjih korisnika na SAP projektu myNIS. Za potrebe projekta implementacije SAP sistema u Naftnu industriju Srbije, posao edukacije krajnjih korisnika obuhvatiće ukupno 410 zaposlenih u NIS a.d.

Više
Predavači b4b-a u Novom Sadu održavaju standardnu SAP edukaciju za članove projektnog tima NIS-a

Za potrebe projekta implementacije SAP sistema u Naftnu industriju Srbije, predavači iz b4b-a održaće 17 standardnih SAP kurseva u trajanju od preko 100 radnih dana. Kursevi su iz oblasti logistike, ljudskih resursa, SAP administracije i ABAP programiranja.

Više
Kako su nas ocenili korisnici

b4b je najveći SAP-ov regionalni partner za održavanje standardne SAP edukacije. Predavači b4b-a održali su u prvom tromesečju 2007. godine 14 različitih kurseva kod tri različita korisnika. Polaznici su naše predavače ocenili prosečnom ocenom od 4,8.

Više
b4b: 48 sertifikovanih konsultanata

Poslednjim polaganjem ispita na oficijelnom SAP sistemu, b4b je bogatiji za još 9 sertifikovanih SAP konsultanata, što zajedno sa ranije sertifikovanim čini da u b4b trenutno radi 48 konsultanata sa SAP sertifikatima. U b4b Srbija, koja je u sastavu b4b grupe, stigli su novi sertifikati za "mySAP SCM - Procurement" i "mySAP Financials - Managerial & Financial Accounting".

Više
b4b uvodi SAP u Alkaloid

Makedonska kompanija Alkaloid AD iz Skoplja je započela implementaciju SAP rešenja, a za partnera u ovom kapitalnom projektu je izabrala regionalnog lidera u SAP konslatingu: b4b.

Više
b4b i Podravka nastavljaju višegodišnju poslovnu saradnju

b4b i Podravka nastavljaju višegodišnju poslovnu saradnju na projektima vezanim za implementacije i unapređivanje SAP sistema. U toku su projekti rollout implementacije SAP sistema za Podravku u Srbiji i projekat EURO konverzije za Sloveniju.

Više
SAP World Tour 06 u Beogradu

Informativno - edukativna konferencija SAP World Tour `06. koja se održava u 76 gradova sveta u Beogradu je održana 21 i 22. septembra.

Više
b4b implementirao SAP sistem u BLIC Press

Firma b4b uvela je SAP u fazu produkcije u preduzeće BLIC Press, koje posluje u sastavu švajcarske medijske grupacije RIGNIER.
Implementirani su moduli: FI (Financial Accounting) i CO (Controlling).

Više
b4b implementirao SAP sistem u Zdravlje Actavis company, Leskovac

Firma b4b 05. juna 2006. uvela je SAP u fazu produkcije u preduzeće Zdravlje Actavis iz Leskovca, u sastavu Actavis Group hf sa Islanda, jednu od vodećih farmaceutskih kompanija u SiCG. Produkcija je počela prema planu i u toku je postprodukcijska podrška.
Na projektu su učestvovali konsultanti b4b-a iz Beograda, Zagreba i Novog Sada. Implementirani su moduli: FI (Financial Accounting), CO (Controlling), MM (Material Management), WM (Warehouse Management), SD (Sales and Distribution), PP (Production Planning) i QM (Quality Management).

Više
b4b implementirao SAP rešenje u Apatinskoj pivari

Regionalni lider u SAP konsaltingu, firma b4b, uspešno je implementirala SAP rešenje u Apatinskoj pivari, najvećoj pivari na području Srbije i Crne Gore. Od 2003. Apatinska pivara posluje u okviru kompanije InBev. InBev je kompanija osnovana u Belgiji, čija tradicija datira još od 1366. Danas InBev zauzima vodeće pozicije na 20 ključnih tržišta u Evropi, Americi i Aziji i svetski je lider u proizvodnji piva, sa učešćem od 14% na svetskom tržištu. Projekat implementacije u Apatinskoj pivari započet je 22. novembra 2005. i zajedno sa post-produkcijskim održavanjem trajao je 6 meseci. Izvršena je analiza postojećih poslovnih procesa a zatim i njihovo modelovanje i standardizacija.

Više
b4b započeo projekat implementacije SAP sistema u Zdravlju Actavis

Regionalni lider u SAP konsaltingu, firma b4b, potpisala je 11. jula 2005. Ugovor o konsultanskim uslugama sa Zdravljem Actavis iz Leskovca, u sastavu Actavis Group hf sa Islanda, jednom od vodećih farmaceutskih kompanija u SiCG.
Na projektu, koji je započeo samo dva dana nakon potpisivanja Ugovora, učestvovaće konsultanti b4b-a iz Zagreba i Novog Sada. Implementiraće se moduli: FI (Financial Accounting), CO (Controlling), MM (Material Management), SD (Sales and Distribution), PP (Production Planning) i QM (Quality Management). Planirani početak produkcije je jun 2006. godine.

Više
b4b završio projekat implementacije SAP rešenja u MK Commerce - jednu od vodećih privatnih kompanija u SiCG

U Beogradu u Hotelu "Hyatt" održana je 10. maja 2004. godine press konferencija u organizaciji SAP Beograd, MK Commerce Group Novi Sad, i b4b Novi Sad, pod nazivom "Power of System". Povod za održavanja bio je završetak implementacije SAP informacionog sisitema u MK GROUP koji je izvela najveća regionalna SAP konsultantska kuća b4b.

Na prezentaciji je uz veliki broj uglednih gostiju iz ekonomskog, političkog i javnog života Srbije, i uz prisustvo svih relevantnih medija predstavljena uspešna saradnja ove tri firme na navedenom projektu, te su prezentirani planovi SAP-a i b4b-a Srbiji i Crnoj Gori.

Više
Getro implementirao mySAP ERP poslovni sistem

Zagreb, 03. januara 2006., Getro d.d. implementirao je prvi deo mySAP ERP poslovnog sistema. Od 1. januara 2006. puštene su u produkciju tri komponente mySAP ERP 2004 i to: finansije, kontroling i ljudski resursi. Implementacija je sprovedena uz pomoć konsultantskih kuća Ciber Novasoft, b4b i Deloitte. Reč je o prvoj implementaciji SAP-a za retail u Hrvatskoj.

Ostale komponente mySAP ERP poslovnog sistema krenuće s radom u prvom kvartalu 2006. godine, čime će Getro dovršiti prvu potpunu implementaciju SAP-a za retail u Hrvatskoj.

Više
b4b zavrsio prvu fazu uvođenja SAP-a u Bosnalijek

Projekat implementacije SAP rešenja u najvećem BH proizvođaču lekova - sarajevskom Bosnalijeku, uspešno je završio svoju prvu fazu i ušao u proces operativnog korišćenja. Implementirani su moduli: FI, CO, PP, MM, SD, WM, IM I QM, deo HR-a i deo PM-a.

Produkcija prve faze bila je 9. januara 2005. godine, što se poklopilo sa obeležavanjem 55 godišnjice Bosnalijeka.

Uvođenjem SAP-a Bosnalijek je ostvario integraciju poslovnih funkcionalosti, te veću povezanost među pojedinim segmentima poslovanja, posebno u pogledu kontrole kvaliteta, koja do sada nije bila informatizovana.

Više
Kontakt
Arhiva vesti
Početna stranica